Hlavní obsah

Räikkönena by vítězství BMW nijak nepřekvapilo

PRAHA

Pilot stáje Ferrari Kimi Räikkönen dojel o víkendu v Bahrajnu na druhém místě a vystřídal v čele průběžného pořadí velice vyrovnaného šampionátu Lewise Hamiltona z týmu McLaren. Vozy Ferrari třetí závod letošní sezóny ovládly, Robert Kubica z BMW své premiérové vítězství v kvalifikaci nezužitkoval a hned po startu jej předjel Felipe Massa. Další výborný závod obou jezdců BMW vynesl tým do čela Poháru konstruktérů.

Článek

Stáj BMW znovu prokázala, že letošní šampionát nebude uzavřeným soubojem mezi týmy Ferrari a McLaren. „Piloti BMW jeli výborně. Podařilo se mi odsunout Kubicu na třetí pozici, když se potýkal s nějakými potížemi. To byl velice důležitý moment, protože jinak byl jeho výkon vynikající,“ ocenil soupeře Räikkönen.

Německá stáj sice vede Pohár konstruktérů, navenek ale dokola prohlašuje, že v letošním roce není boj o titul ve formuli 1 její prioritou. „Vedení stáje něco říká, ale vůbec mě nepřekvapí, až BMW vyhraje nějaký závod. Některá Velká cena jim bude sedět víc než nám. To ovšem platí i o McLarenu, který zůstává horkým kandidátem na titul,“ podotkl Räikkönen.

„Po třech závodech je jisté, že stáj BMW udělala obrovský krok kupředu. Zůstává ale otázkou, zda je máme brát jako vítané soupeře, kteří budou především ubírat body McLarenu, nebo jako vážné konkurenty v boji o titul. Počkejme si do příštího závodu. Každopádně naším prvořadým úkolem je hledět na sebe a dál se zlepšovat,“ doplnil druhý pilot Ferrari Felipe Massa.

Ferrari získalo v Bahrajnu první letošní double a oba piloti mohli být navýsost spokojení. Massovi se podařilo vítězstvím částečně napravit špatný vstup do sezóny, Räikkönen se díky dalšímu umístění na stupních vítězů probojoval do čela pořadí šampionátu a přivede tak formuli 1 v roli lídra do Evropy.

Čtvrtý závod letošního mistrovství světa vozů formule 1 se jede za dva týdny ve Španělsku na okruhu Montmeló u Barcelony. „Už se závodu v Barceloně nemohu dočkat. Ještě před závodem nás tam čekají testy a věřím, že nám to pomůže najít správné nastavení, abychom ujeli všem,“ přeje si obhájce mistrovského titulu.

Pořadí MS (po 3 z 18 závodů)
1. Räikkönen 19, 2. Heidfeld 16, 3. Kovalainen, Kubica, Hamilton (Ang./McLaren) 14, 6. Massa 10, 7. Trulli 8, 8. Rosberg 7, 9. Alonso (Šp./Renault) 6, 10. Webber 4, 11. Nakajima (Jap./Williams) 3, 12. Bourdais (Fr./Toro Rosso) 2.
Pohár konstruktérů
1. BMW-Sauber 30, 2. Ferrari 29, 3. McLaren 28, 4. Williams 10, 5. Toyota 8, 6. Renault 6, 7. Red Bull 4, 8. Toro Rosso 2.

Reklama

Související témata: