Hlavní obsah

Schumacher na rychlosti neztratil, na Alonsa ale nestačil

Po necelých sedmnácti měsících se ve středu opět utkali na jedné trati pilot stáje Renault Fernando Alonso a Michael Schumacher, který testoval na okruhu Montmeló u Barcelony pro tým Ferrari. Spokojenější vyšel z duelu dvojnásobný mistr světa ze Španělska, který legendárního německého jezdce, jenž se ze zisku titulu radoval sedmkrát, porazil téměř o sekundu.

Článek

Alonso testoval na svém renaultu nový kryt motoru, který má zajistit lepší aerodynamiku. „Máme důvod ke spokojenosti, zlepšení je patrné,“ prohlásil šestadvacetiletý pilot, jemuž se podařilo ve třech letošních závodech vydolovat šest bodů a v průběžném pořadí mistrovství světa figuruje na devátém místě.

Španělský jezdec absolvoval u Barcelony sto okruhů a svým nejlepším časem se přiblížil až k maximu Felipeho Massy, který byl se svým ferrari nejrychlejší v pondělí. „Nebylo to špatné, ale pořád máme na čem pracovat. Zlepšuje se i konkurence. Uvidíme příští týden,“ doplnil nejmladší mistr světa v historii k přípravě před čtvrtým závodem sezóny, který se odehraje právě v Barceloně.

Narozdíl od pilota McLarenu Lewise Hamiltona, který zajel až sedmý nejrychlejší čas, mohl být spokojený i „důchodce“ Schumacher. „Jsme velice silní. Už data ze zimních testů naznačovala, že jsme na dobré cestě, a poslední dva závody to potvrdily. Škoda jen, že se nám nevedlo i v Austrálii,“ připomněl vítěz rekordních 91 Velkých cen nepovedený závod v Melbourne, kde Ferrari získalo pouhý bod.

Reklama

Související témata: