Hlavní obsah

Hamilton se poučil, v Barceloně chce zpět do čela

PRAHA/BARCELONA

Nepovedený závod v Bahrajnu chce už příští víkend na okruhu Montmeló u Barcelony napravit Lewis Hamilton. Pilot stáje McLaren dojel při posledním závodu na třináctém místě a ve své 20. Velké ceně v kariéře tak zaznamenal vůbec nejhorší výsledek. „V každém závodu se něco naučíte, ať už vyhrajete nebo skončíte v poli poražených. Cítím, že si v dalším závodu povedeme dobře,“ prohlásil třiadvacetiletý britský závodník.

Článek

Hamilton patří po loňském raketovém startu v královské automobilové třídě, kdy ještě v posledním závodu sezóny bojoval coby nováček o mistrovský trůn, mezi hlavní kandidáty na titul, což potvrdil i vítězstvím v úvodním podniku letošního seriálu. V Malajsii však po penalizaci v kvalifikaci nedosáhl výš než na páté místo a v Bahrajnu měl hned po startu problémy a nakonec dojel až třináctý. To jej stálo průběžné vedení v šampionátu a pokles na třetí příčku.

S návratem formule 1 do Evropy ale Hamilton cítí příval nové energie. „Je skvělé být zpátky v Evropě. Šampionát začíná nabírat obrátky a je příjemné být blízko domova. Dobrá nálada je cítit v celém týmu,“ vyprávěl první pilot tmavé pleti ve formuli 1 po skončení testů na okruhu v Barceloně.

K dobré atmosféře u McLarenu přispělo právě úspěšné působení v Katalánsku. „Pracovali jsme na drobných věcech, zlepšení ale bylo patrné. Vůz se chová mnohem lépe a i já se v něm cítím lépe,“ pochvaloval si Hamilton. Pobyt v Barceloně mu tentokrát nezkazily útoky španělští fanoušci Fernanda Alonsa, jejichž skandální chování narušilo testování v únoru.

Hamilton se proto na první evropský závod hodně těší a neskrývá sebevědomí. „V Barceloně se cítíme hodně silní. V každém závodu se něco naučíte, ať už vyhrajete nebo skončíte v poli poražených. Cítím, že si v dalším závodu povedeme dobře,“ varoval soupeře. Čtvrtý podnik letošního mistrovství světa se na okruhu Montmeló odehraje příští víkend.

Reklama

Související témata: