Hlavní obsah

Räikkönen věří, že povede mistrovství světa i po Barceloně

PRAHA/BARCELONA

Po třítýdenní pauze se o víkendu opět roztočí kolotoč MS formule 1. Čtvrtý podnik letošní sezóny se jede na okruhu Montmeló u Barcelony, v roli lídra do Španělska přijel Kimi Räikkönen z týmu Ferrari, průběžné vedení v Poháru konstruktérů bude hájit stáj BMW-Sauber. „Týmy znají okruh jako své boty, očekávám minimální rozdíly,“ je přesvědčen polský pilot Robert Kubica, který v posledních dvou závodech nechyběl na stupních vítězů.

Článek

Kubica při posledním závodu v Bahrajnu přepisoval dějiny, když v kvalifikačních bojích získal první pole position v kariéře. Premiérové vítězství ale třiadvacetiletý rodák z Krakova z nejlepší startovní pozice nevytěžil a cílem projel na třetím místě za oběma piloty Ferrari. Během pauzy většina stájí pracovala na zlepšení vlastností svých monopostů a Kubica věří, že BMW bude v Barceloně opět bojovat o přední příčky.

„Do Barcelony všichni přijedou ve špičkové formě. Stáje představí vylepšené vozy a my budeme muset z našich aut dostat maximum. Pokud se nám to podaří - a po posledních testech právě v Barceloně nevidím důvod, proč by to tak nemělo být - pak budu opět vpředu,“ neskrývá sebevědomí čtvrtý muž průběžného pořadí MS.

Räikkönen věří v prodloužení vítězné série 

Vývoj šampionátu je zatím velice vyrovnaný, dosavadní lídr mistrovství Räikkönen má na pátého Heikkiho Kovalainena jen pětibodový náskok. A v Poháru konstruktérů je elitní trojice seřazená s jednobodovými odstupy. Vyrovnaný boj čeká Kubica i ve Španělsku. „Závod v Barceloně je mnohem předvídatelnější než úvodní tři podniky v zámoří. Týmy díky častému testování znají okruh jako své boty, takže očekávám minimální rozdíly,“ prohlásil polský závodník, který bude spolu s ostatními piloty usilovat o sesazení Räikkönena z čela průběžného pořadí.

Finský jezdec ale nepřijel do Španělska s poraženeckou náladou. „Poslední dva závody jsme vyhráli a máme na to, abychom vítěznou sérii prodloužili. Doufám, že udržím všechny jezdce za sebou nejen v závodu, ale i v průběžném pořadí,“ uvedl obhájce mistrovského titulu.

Průběžné pořadí MS (po 3 z 18 závodů)
1. Räikkönen (Fin./Ferrari) 19 bodů, 2. Heidfeld (Něm./BMW-Sauber) 16, 3. Hamilton (Brit./McLaren-Mercedes) 14, 4. Kubica (Pol./BMW-Sauber) 14, 5. Kovalainen (Fin./McLaren-Mercedes) 14, 6. Massa (Braz./Ferrari) 10, 7. Trulli (It./Toyota) 8, 8. Rosberg (Něm./Williams) 7.
Pohár konstruktérů
1. BMW-Sauber 30, 2. Ferrari 29, 3. McLaren-Mercedes 28, 4. Williams-Toyota 10, 5. Toyota 8, 6. Renault 6.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články