Hlavní obsah

Stáj F1 Super Aguri se navzdory potížím zúčastní GP Španělska

BARCELONA

Stáj formule 1 Super Aguri se navzdory finančním potížím postaví na start víkendové Velké ceny Španělska. Podle agentury Reuters se týmu rozhodla pomoci automobilka Honda, která stáji dodává motory.

Článek

"Přijeli jsme závodit, vozy jsou na trati," řekla během pátečního tréninku, do kterého nastoupili oba piloti týmu Japonec Takuma Sato a Brit Anthony Davidson, mluvčí Super Aguri s tím, že vedení stáje neustále jedná s potenciálními investory.

Pomoc Hondy se však týká pouze Velké ceny Španělska. "Honda nikdy neměla v úmyslu podporovat dvě stáje v seriálu. Poslední dva roky se pro Super Aguri dělalo první poslední, ale stáj musí sehnat vlastní peníze," řekl šéf továrního týmu Honda F1 Nick Fry. "Intenzivně pracujeme na nejlepším možném řešení problémů Super Aguri, ale nevidím to optimisticky," dodal.

Tým Super Aguri měl existenční potíže už před začátkem sezóny a dokonce musel zrušit i oficiální prezentaci nového vozu. Až těsně před startem ročníku oznámil šéf stáje Aguri Suzuki dohodu s britskou společností Magma Group, která ale nakonec z obchodu vycouvala a fungování stáje je tak na vážkách.

Stáj se ve formuli 1 poprvé představil 12. března 2006 v Austrálii. Na kontě má od té doby 38 závodů a vloni zásluhou Sata získal dosud jediné čtyři body v Poháru konstruktérů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články