Hlavní obsah

Piloti McLarenu pojedou v Monaku opět s diamanty na přilbách

Piloti McLarenu Lewis Hamilton a Heikki Kovalainen se příští víkend již tradičně postaví na start Velké ceny formule 1 v Monaku s přilbami posázenými diamanty. Zatímco loni měli jezdci na helmách vysázené nápisy "MONACO 07", letos je budou zdobit jejich diamantové podpisy.

Článek

"Líbí se mi, jak se třpytí," řekl agentuře Reuters na slavnostním představení přileb loňský vicemistr světa Hamilton. "Diamanty jsou nádherné. Závodil bych samozřejmě i bez nich, ale někdy je dobré vylepšit závod podobnou maličkostí," dodal.

Po závodě by měly obě helmy zamířit do charitativní aukce, kde například před dvěma lety vynesly 300 000 eur.

Stejně jako v minulých letech vyzdobila přilby jezdců McLarenu společnost Steinmetz, která stáj sponzoruje. Hamilton a Kovalainen dostali také prsteny v hodnotě 10 000 dolarů (asi 161 000 korun) ve tvaru pneumatiky.

Zatím nejzajímavější akci podobného ražení v Monaku má na svědomí někdejší stáj Jaguar. Její piloti vyrazili v rámci propagace filmu Dannyho parťáci v roce 2004 s brilianty zasazenými do předku vozu, jenže když měl Rakušan Christian Klien nehodu, diamant v ceně čtvrt miliónu eur po ní zmizel beze stopy. Tým tehdy dokonce vypsal za jeho nalezení odměnu v podobě vozu Jaguar XR.

Reklama