Hlavní obsah

Ferrari musí v Monaku řešit potíže s pneumatikami

PRAHA/MONAKO

Ačkoliv jezdci týmu Ferrari při čtvrtečních měřených trénincích nezajeli v Monaku horší než čtvrtý čas, mělo vedení stáje ke spokojenosti daleko. Městský okruh v Monte Carlu podle očekávání nejvíc seděl oběma jezdcům týmu McLaren, Ferrari mělo navíc potíže s novými pneumatikami. „Předpovídali jsme poměrně těžký víkend a tři hodiny čtvrtečního programu potvrdily, že se naše očekávání naplnila,“ uvedl manažer Ferrari Luca Baldisserri.

Článek

„Snažili jsme před příjezdem do Monaka zapracovat na vylepšení našeho vozu, nespala ale ani konkurence. Ve čtvrtek jsme měli problémy s novými pneumatikami, především s nejměkčí směsí. Během volného pátku musíme co nejpodrobněji zanalyzovat všechna data a připravit se co nejlépe na sobotní kvalifikaci,“ doplnil Baldisserri.

„Na měkkých gumách jsem nebyl schopen zajet pořádně ani jedno kolo. Na tvrdší směsi to bylo o poznání lepší. Když ale porovnám letošní úvodní tréninky s loňskými, tak je vidět velký pokrok. Změnili jsme nastavení, snad to přinese očekávaný efekt,“ přidal svůj komentář druhý muž průběžného pořadí MS Felipe Massa, který spolu s Lewisem Hamiltonem ze stáje McLaren ztrácí na svého týmového parťáka a lídra seriálu Kimiho Räikkönena sedm bodů.

V trénincích nejrychlejší Hamilton

Räikkönen v Monaku první trénink vyhrál, ve druhém ale ztratil na absolutně nejrychlejšího Hamiltona čtyři desetiny sekundy. Což však „Ledového muže“ nijak nerozhodilo. „Musíme důkladně porovnat data, abychom našli správný klíč ke zlepšení. Do kvalifikace zbývá spousta času a nemám obavy, že bychom to nedokázali,“ podotkl obhájce mistrovského titulu.

Na trati v Monaku zavládl po čtvrtečním programu klid a piloti usednou znovu do kokpitů v sobotu, kdy je dopoledne čeká třetí měřený trénink a od 14 hodin kvalifikace. Šestý závod letošního MS startuje v neděli dvě hodiny po poledni.

Reklama