Hlavní obsah

Jackie Stewart se vsadil o 100 dolarů, že FIA Mosleyho neodvolá

Trojnásobný mistr světa ve formuli 1 Jackie Stewart je přesvědčený, že prezident Mezinárodní automobilové federace FIA Max Mosley zůstane navzdory sexuálnímu skandálu ve funkci. Osmašedesátiletý Skot si na to dokonce vsadil 100 dolarů.

Foto: www.m3racing.com

Jackie Stewart

Článek

"Pro Skota je sto dolarů velká částka. Ale moc rád ji známému, se kterým jsem se vsadil, vyplatím, když Mosley odejde. Když vyhraju já, bude to totiž špatně. Myslím si však, že FIA Mosleyho neodvolá," řekl Stewart agentuře Reuters při návštěvě Velké ceny Monaka.

Stewart vedl hlasy volající po Mosleyho odstoupení, když se v médiích objevila videa a fotografie, na nichž si šéf FIA užívá v nacistickém duchu s pěticí prostitutek. Mosley rezignaci odmítl a o jeho osudu rozhodne mimořádné zasedání FIA 3. června v Paříži.

"Musí odstoupit. Nechce ho královská rodina v Bahrajnu, nechtějí ho v Monaku, v Madridu a dokonce ani turecký premiér. Nechápu, jak může tohle všechno přehlížet?" uvedl Stewart, který poukázal na to, že jezdci byli za zkompromitování jména formule 1 tvrdě trestáni. "Jak mohou být jiná pravidla pro prezidenta a pro ostatní?" prohlásil.

Reklama