Hlavní obsah

Ferrari věří, že po Montrealu Hamilton lídrem nebude

Vedení stáje Ferrari si po kvalifikaci v Monaku, v níž si jezdci z Maranella zajistili první řadu na startu, mnulo ruce a kdekdo v týmu myslel na třetí double v letošní sezóně. Po dramatickém průběhu šestého podniku MS, který poznamenal déšť, bylo ale nakonec veseleji u největšího rivala italské stáje a pilot McLarenu Lewis Hamilton po vítězství převzal vedení v šampionátu. Ve Ferrari nyní věří, že se situace za dva týdny v Kanadě opět obrátí.

Článek

Hamilton se v neděli dočkal vysněného triumfu v Monte Carlu a v hodnocení šampionátu předstihl obhájce mistrovského titulu Kimiho Räikkönena. Fin ještě deset minut před koncem závodu i po nařízeném průjezdu boxovou uličkou i výměně předního křídla figuroval na pátém místě, které zaručovalo udržení role lídra, v 68. okruhu ale ztratil po výjezdu z tunelu kontrolu nad vozem, naboural zezadu do vozu Němce Sutila a musel podruhé pro nový nos. Tím se propadl na deváté místo a skončil bez bodu. Felipe Massa nakonec dojel třetí, když také nedokázal odjet závod bez chyb.

„Po skvělé kvalifikaci jsme prorocky s ohledem na předpověď počasí předvídali náročný závod. Nepředstavovali jsme si ale, jak blízko budeme pravdě. S výsledkem v kombinaci s chybami jezdců i týmu a smůlou nemůžeme být rozhodně spokojeni,“ prohlásil šéf italské stáje Stefano Domenicali.

Hamilton bude v Montrealu obhajovat premiérový triumf 

Týmu z Maranella se začala lepit smůla na paty ještě před startem závodu. „Vykročili jsme zkrátka špatnou nohou. Kimiho vůz jsme nestačili připravit ve stanovené dob před startem, což vedlo k trestnému průjezdu boxovou uličkou. Pak jsme změnili strategii zastávek, protože jsme čekali, že se vrátí déšť. Jenže to se nestalo. Závod v Monaku prostě nevyšel,“ dodal Domenicali.

Vedení italské stáje nyní věří, že v na městském okruhu v Montrealu bude situace diametrálně odlišná. I když loni se i v Kanadě dařilo více McLarenu, Hamilton zde vybojoval vůbec první vítězství v kariéře, zatímco Räikkönen skončil čtvrtý a Massa nebodoval. „Je pravda, že loni nám Montreal nevyšel podle představ. Letos jsme ale vyhráli čtyři závody ze šesti a získali stejný počet pole position. Stále vedeme Pohár konstruktérů a jezdecký šampionát je nesmírně vyrovnaný. I v Monaku jsme bojovali o vítězství a do Montrealu nepojedeme s jiným cílem,“ uzavřel šéf Ferrari.

Reklama

Související témata: