Hlavní obsah

Členové McLarenu jsou po karanténě v Austrálii zpátky doma

Všichni členové týmu formule 1 McLaren se po dvoutýdenní karanténě v Austrálii vrátili domů. Původně se v Melbourne připravovali na začátek sezony, ale když se jeden ze zaměstnanců britské stáje nakazil koronavirem, byla úvodní Grand Prix zrušena. Později s globálním rozšířením nákazy bylo odvoláno nebo zrušeno dalších sedm závodů mistrovství světa.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Všichni členové týmu formule 1 McLaren se po karanténě vrátili domů (ilustrační foto)

Článek

V karanténě v Austrálii strávilo čtrnáct dnů šestnáct členů McLarenu. Jeden nakažený, další s příznaky, ale bez pozitivního testu a zbývající kvůli kontaktu s nemocným kolegou. "Včera večer se všichni naši lidé po izolaci v Melbourne bezpečně vrátili domů," uvedla dnes mluvčí týmu sídlícího ve Wokingu.

Kvůli pozitivnímu testu jednoho z členů McLarenu byla Velká cena Austrálie zrušena 13. března jen pár hodin před prvním tréninkem. Odloženy pak byly další závody v Bahrajnu, Vietnamu, Číně, Nizozemsku, Španělsku i Ázerbájdžánu. Květnová Velká cena Monaka se letos nepojede vůbec. Nejdříve by MS mohlo začít 14. června kanadskou Grand Prix v Montrealu.

Kalendář F1 původně obsahoval rekordních 22 závodů. Představitelé seriálu doufají, že se alespoň pro některé odložené Velké ceny podaří najít náhradní termíny, a v současnosti počítají s okleštěným programem 15 až 18 závodů.

Reklama