Hlavní obsah

Hamilton: Ve Francii chci i přes penalizaci vyhrát

Trest za školáckou chybu při nedělní Velké ceně Kanady nijak netrápí pilota stáje McLaren Lewise Hamiltona. Britský jezdec v Montrealui sestřelil v boxové uličce Kimiho Räikkönena z Ferrari a při příštím závodu ve Francii kvůli tomu přijde o deset míst ve startovním roštu. „Je jasné, že nás v Magny Cours nečeká nic jednoduchého. Ale vyhrávat je moje práce,“ říká sebevědomě vicemistr světa.

Článek

Hamilton v Kanadě vyřadil sebe i Räikkönena ze hry, když po návštěvě u mechaniků napálil svého soupeře čekajícího u výjezdu z boxů na zhasnutí červeného světla. Z karambolu dvou adeptů na vítězství těžil nejvíc polský pilot týmu BMW-Sauber Robert Kubica, který si v Montrealu dojel pro premiérový triumf v kariéře a navíc přeskočil Hamiltona v průběžném pořadí MS.

„Je jasné, že nás v Magny Cours nečeká nic jednoduchého. Vyhrávat je ale moje práce a cítím, že i s handicapem můžeme porazit kohokoliv. Výkon vozu v Kanadě naznačil, že možné je všechno,“ citovala Hamiltona britská média. Jednička McLarenu chce ale především smazat Kubicův čtyřbodový náskok. „Zisk bodů je klíčový úkol,“ doplnil Hamilton.

Ještě větší motivaci ale pilot McLarenu cítí s blížícím se podnikem v britském Silverstonu, kam se seriál MS přestěhuje po závodu v Magny-Cours. „Je to má domácí Velká cena. Vítězství v Silverstonu by bylo něco zcela speciálního. Hlavně tam ale nechci přijet s další penalizací,“ zavtipkoval Hamilton, který bude v Magny-Cours i v Silverstonu usilovat o premiérové triumfy. V loňské sezóně oba závody vyhrál pozdější mistr světa Räikkönen...

Reklama

Související témata: