Hlavní obsah

Ecclestone: Mít Kubica McLaren nebo Ferrari, tak Hamilton nemá šanci

PRAHA/LONDÝN

Nejlepším pilotem formule 1 je v současnosti Fernando Alonso a Lewis Hamilton je horší jezdec než Robert Kubica. Je o tom alespoň přesvědčen promotér mistrovství světa Bernie Ecclestone, který se k aktuálnímu dění v elitním seriálu vyjádřil v blogu britského deníku The Times.

Foto: archiv

Bernie Ecclestone nikdy nemá ke kontroverzním výrokům daleko.

Článek

Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen, Robert Kubica a Felipe Massa. Tak vypadá podle Ecclestona elitní pětice současného světa formule 1. Kvintet nemá daleko k stávajícímu pořadí světového šampionátu, jen v čele stojí muž, jemuž patří až devátá příčka. „Kdyby zůstal v McLarenu, ukázal by Lewisovi, jak se jezdí formule 1. Myslím, že o tom není pochyb. Jednou se ho budu muset zeptat, jak to vlastně bylo s jeho příchodem do týmu Ronna Denise. Myslím, že Fernandova nevydařená sezóna jde právě na vrub vedení stáje,“ uvedl šéf seriálu na vysvětlenou.

Černého koně celého šampionátu vidí Ecclestone v Robertu Kubicovi. Polský pilot se při minulém závodu v Kanadě dočkal v barvách BMW-Sauber premiérového vítězství ve formuli 1 a vyšvihl se do čela průběžného pořadí. „Kdyby měl Robert k dispozici monopost McLaren nebo Ferrari, tak by Lewis neměl šanci. Na to bych si vsadil,“ podotkl s tím, že na Hamiltonovi je vidět mnohem větší tlak než v minulé sezóny. „Šel do nového světa a nemusel si nic dokazovat. Nikdo od něj nečekal, že bude dojíždět na pódiu. V letošním roce pořád slyší, že je nekorunovaným králem a je to podle mě znát,“ dodal Ecclestone.

Reklama

Související témata: