Hlavní obsah

Hamilton se musí podle Brawna soustředit jen na řízení

PRAHA

Od vítězství v prestižní Velké ceně Monaka Lewis Hamilton zatím čeká na další úspěch marně. Při Velké ceně Kanady vyřadil sám sebe ze hry, když v boxech trefil vůz Kimiho Räikkönena, v neděli ve Francii zase nedosáhl po startu ze 13. pozice výš, než na desátou příčku. Třiadvacetiletý mladík ztrácí na lídra šampionátu Felipeho Massu deset bodů a tlak, jemuž čelí, sílí.

Článek

Hamilton je především pod drobnohledem ze strany britských médií a jak připomněl někdejší technický ředitel stáje Ferrari a současný šéf týmu Honda Ross Brawn, dá se tlak sedmé velmoci přirovnat k honu na Michaela Schumachera v dobách jeho největší slávy. „Měl jsem to štěstí strávit ty roky vedle Michaela a ze strany novinářů to bylo úplně stejné,“ zavzpomínal vyhlášený stratég v rozhovoru pro BBC.

„Tihle mladí supertalenti jsou takovým tlakem, který si jen málokdo umí představit. Proto jim také někdo může jen těžko pomoci. Musí se s tím naučit vycházet sami,“ dodal Brawn, který dovedl Ferrari k šesti triumfům v Poháru konstruktérů a byl u všech sedmi titulů Michaela Schumachera.

Slavný taktik měl nicméně pro Hamiltona jednu radu. „Musí se soustředit jen a pouze na svou práci. Pilotování mu pomůže překonat všechny překážky. Když se bude koncentrovat jen na řízení, ostatní se vyřeší samo,“ tvrdí sedmapadesátiletý expert. Hamilton si prý ale na celkový triumf v MS bude muset ještě počkat. „Ferrari je letos hodně silné. Lewis ale určitě má na celkové vítězství. Vše se bude odvíjet od toho, jaký vůz bude mít k dispozici a kolik štěstí bude mít,“ dodal Brawn na adresu jedničky stáje McLaren.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint