Hlavní obsah

Kalendář MS F1 se rozrostl o závod v Abú Dhabi

Devatenáct závodů vozů formule 1 figuruje v provizorním kalendáři mistrovství světa 2009, který ve středu zveřejnila po zasedání Světové rady motorsportu Mezinárodní automobilová federace (FIA). K osmnácti stávajícím podnikům přibyl závod v Abú Dhabi ve Spojených arabských emirátech, který by měl příští sezónu uzavřít.

Foto: ČTK/AP

Formule 1 v příští sezóně dvakrát zavítá na Arabský poloostrov: vedle Velké ceny Bahrajnu se pojede také podnik v Abú Dhabi.

Článek

Ani v příští sezóně se tak formule 1 nevrátí do Spojených států amerických na okruh v Indianapolis. Místo toho elitní seriál zavítá poprvé do Spojených arabských emirátů, kde se v Abú Dhabi v polovině listopadu šampionát uzavře. I příští ročník mistrovství světa otevře Velká cena Austrálie, Velká cena Turecka se posunula z května na září a závod v britském Silverstonu se tak nově pojede už v červnu.

FIA současně otevřela příjem přihlášek pro nový seriál formule 2, který by měl být efektivní, avšak ne tolik nákladnou přípravkou pro budoucí jezdce formule 1. „Celosezónní provoz jednoho vozu by měly pokrýt výdaje ve výši 200 000 eur,“ uvádí FIA v prohlášení vydaném po zasedání Světové rady.

Provizorní kalendář MS vozů formule 1 pro rok 2009
29. březnaAustrálie
5. dubnaMalajsie
19. dubnaBahrajn
10. květnaŠpanělsko (Barcelona)
24. květnaMonako
7. červnaKanada
21. červnaVelká Británie
28. červnaFrancie
12. červenceNěmecko
26. červenceMaďarsko
9. záříTurecko
23. srpnaEvropa (Valencie)
6. záříItálie
13. záříBelgie
27. záříSingapur
11. říjnaJaponsko
18. říjnaČína
1. listopaduBrazílie
15. listopaduAbú Dhabi

Reklama

Související témata: