Hlavní obsah

Pilot formule 1 Coulthard po sezóně ukončí kariéru

SILVERSTONE

Sedmatřicetiletý pilot David Coulthard se po sezóně po 14 letech rozloučí s formulí 1. O rozhodnutí nejstaršího jezdce v letošním seriálu informovala v prohlášení před víkendovou Grand Prix Velké Británie stáj Red Bull.

Článek

"Po sezóně skončím, ale u formule zůstanu," citovala prohlášení agentura Reuters. "V Red Bullu budu působit jako poradce se zaměřením na testování a vývoj vozů," dodal Coulthard. "Chci skončit ještě ve chvíli, kdy mě závodění baví a mám nějaké výsledky," přidal.

Krátce po Coulthardově prohlášení vedení oznámila, že o rok prodloužila smlouvu se svým druhým pilotem Markem Webberem. Australského jezdce by měl podle všeho v příští sezoně doplnit talentovaný jednadvacetiletý Sebastian Vettel, který letos jezdí za sesterský tým Red Bullu stáj Toro Rosso.

Skotský pilot má ve formuli 1 na kontě 236 startů. V seriálu mistrovství světa se poprvé představil v roce 1993, kdy povýšil z role testovacího pilota Williamsu po tragické smrti Ayrtona Senny. Třináctkrát se radoval z vítězství a v 62 případech skončil na stupních vítězů. Největších úspěchů dosáhl jako člen týmu McLaren.

Reklama