Hlavní obsah

Stáj formule 1 Honda by ráda získala Fernanda Alonsa

SILVERSTONE

Stáj formule 1 Honda by ráda získala dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa. Podle šéfa týmu Rosse Brawna je totiž jen otázkou času, kdy bude chtít španělský pilot odejít z Renaultu, kde se mu letos příliš nedaří.

Článek

Brawn uvedl, že Honda může těžit z toho, že Alonso by při odchodu z Renaultu neměl příliš na výběr. "Nepředpokládám, že by si ho vzal zpátky McLaren, takže jedinou další Alonsovou možností bude Ferrari. Nemyslím si však, že by se se ale Ferrari chtělo zbavit Felipeho Massy a Räikkönena. Nemají k tomu jediný důvod," citovala agentura Reuters Brawna.

Šéf Hondy reagoval na spekulace, pode kterých je šestadvacetiletý Alonso v Renaultu, kde v letech 2005 a 2006 získal mistrovské tituly, kvůli letošním výsledkům nespokojen. "Piloti chtějí být ve stájích, které vyhrávají. My můžeme Alonsovi nabídnout příslib do budoucna, ještě jsme toho příliš nedokázali. Můžeme se ale stát úspěšným týmem," uvedl.

V letošní sezóně za Hondu jezdí Brazilec Rubens Barrichello a Brit Jenson Button, ani jeden z nich však ještě nepodepsal smlouvu na příští rok.

Reklama

Související témata: