Hlavní obsah

Hamilton se triatlonu s Buttonem nezúčastní, zakázal mu to otec

SILVERSTONE

Vicemistr světa formule 1 Lewis Hamilton se vsadil s Jensonem Buttonem, že svého krajana porazí v triatlonu. Poražený pilot pak měl věnovat 10 000 liber (asi 300 000 korun) na charitu dle vítězova výběru. Ze závodu ale nakonec sešlo, protože otec britského jezdce ve čtvrtek svému synovi triatlon zakázal. Prý by mohl narušit koncentraci v boji o titul.

Foto: Hoch Zwei

Jenson Button

Článek

"Lewis výzvu jako správný sportovec přijal," citovala agentura Reuters prohlášení Anthonyho Hamiltona. "Naneštěstí pro něj musíme ze závodu upustit, protože jsme uprostřed šampionátu a naším cílem je titul," dodal.

Oba piloti se měli utkat v triatlonu 27. července, poté co se spolu ve čtvrtek z žertu vsadili. "Když mě porazíš, dám 10 000 liber na charitu," vyzval Hamiltona na tiskové konferenci Button. "Snažíš se snad odvést mojí pozornost od formule?" reagoval třiadvacetiletý pilot stáje McLaren. "Triatlon je momentálně to jediné, v čem s tebou mohu soutěžit," přidal Button v narážce na nevydařenou sezónu jeho Hondy. Hamilton pak u novinářů zjišťoval, co triatlon obnáší, a soupeřovu výzvu přijal.

Na tiskové konferenci byl také k závodu přizván David Coulthard, ten však účast v závodě odřekl. "Ve 37 letech jsem na to už moc starý, můžu jim ale nosit lahve s pitím," reagoval Skot, který chvíli předtím oznámil, že po sezoně se závoděním končí.

Reklama