Hlavní obsah

Hamilton: Chci závod učinit mimořádným

Během víkendu při Grand prix Velké Británie formule 1 bude Lewise Hamiltona podporovat 240 tisíc diváků. Domácí prostředí má být impulzem k utnutí zlých časů. V minulé sezóně byl Hamilton vynášen do nebe. Do posledního závodu držel v ruce všechny trumfy v boji o titul, nakonec skončil těsně druhý. Letos se mu nedaří podle očekávání.

Článek

Průběžně je čtvrtý. Ale o víkendu, při Grand prix Velké Británie na okruhu v Silverstonu, hodlá otočit kolem dějin. „Závod před vlastními fanoušky má zvláštní místo v mém srdci. Je takřka děsivé, když se vám dostane takové podpory, když vidíte ty vlajky a transparenty,“ citoval mladého jezdce server F1sports.cz.

„Silverstone má některé zatáčky neuvěřitelně rychlé. Věřím, že tenhle víkend bude jedním z nejlepších okamžiků mojí letošní sezóny. A já tenhle závod učiním mimořádným,“ plánoval Hamilton, kterého v průběhu celého víkendu bude podle odhadů podporovat 240 tisíc fanoušků.

Hamilton byl z osmi závodů čtyřikrát na stupních vítězů. Ale také třikrát vůbec nebodoval. Co se změnilo proti loňské sezóně, kdy ho odborníci nazývali géniem? „Jsem pod mnohem větším tlakem, a byť mám rok v McLarenu za sebou, pořád procházím rozsáhlým učebním procesem,“ vysvětloval Hamilton.

Ztrácí jen deset bodů na vedoucího Massu

Přes to všechno ztrácí jen deset bodů na vedoucího Massu. „Bitva o titul je vyrovnanější než loni,“ uvědomoval si před pokračováním šampionátu.

Loňské vítězství obhajuje Kimi Räikkönen s Ferrari, úřadující mistr světa. Právě on v minulé sezóně vyfoukl Hamiltonovi titul. Letos je zatím třetí se ztrátou pěti bodů na týmového kolegu Massu. „Během minulého týdne jsme právě v Silverstonu testovali a myslím, že jsme se zlepšili,“ pronesl sebevědomě finský šampión. „Udělám maximum, abych měl pole position, protože čekám tuhou bitvu mezi Ferrari a McLarenem,“ uvedl Räikkönen s vědomím, že vozy Ferrari vyhrály pět z posledních osmi závodů.

Nedělní závod začíná ve 14 h, přímo vysílá TV Nova. Jezdci absolvují 308,355 km, což je 60 kol.

Reklama