Hlavní obsah

Icemana přehmaty zatím nevzrušují

PRAHA

Je to obhájce titulu. Na kontě má letos dvě vítězství, dvě druhá místa, jedno třetí. Dvakrát z devíti závodů nebodoval vůbec. Ale Kimi Räikkönen, úřadující mistr světa formule 1, v polovině sezóny zachovává chladnou hlavu. Přesně v duchu přezdívky Iceman, ledový muž. Nevznáší se v oblacích, ani nepropadá depresi. Prostě je nad věcí...

Článek

„Poslední čtyři závody pro mě nebyly snadné,“ citoval Räikkönena server F1sports.cz. „Ale uvědomím-li si, že jsem ve dvou závodech vůbec nebodoval a další dva v podání celého týmu nebyly perfektní, není moje výchozí pozice pro druhou polovinu šampionátu tak zlá. Jsem si jistý, že máme vůz na vítězství v závodech. Na programu jich je mnoho. Jakmile půjde vše hladce, měli bychom být v čele a vyhrávat,“ prohlásil finský šampión.

Slovo hladce v Räikkönenově vyjádření hraje velmi důležitou roli. V posledních GP se totiž zdálo, že u Ferrari spolupráce poněkud skřípala. Po Grand prix Velké Británie na okruhu v Silverstone lidé v týmu z Maranella dostali od nejvyššího bosse Ferrari pořádnou sodu.

I Räikkönen cítí, že v posledních závodech promarnil šanci vybudovat si lepší pozici pro boj o titul. „S výsledky závodů v Monaku, Kanadě, Francii a Británii nejsme spokojeni. Udělali jsme chyby, ale i tak jsme v čele Poháru konstruktérů a v dobré pozici mezi jezdci. Přehmaty a omyly jsou prostě součástí této hry. Musíme se poučit z chyb,“ prohlásil Räikkönen.

„Lidé očekávají, že vyhrajeme každý závod. Ale to není tak snadné. Já jim mohu jen slíbit, že tvrdě pracujeme. Také jsme na tom mohli být mnohem hůře. Nedělám si těžkou hlavu, nemám kvůli těm minulým Grand prix starosti. Naše rychlost je dobrá, není důvod k obavám,“ pronesl bez většího vzrušení finský jezdec.

V rozhovoru pro italská média pak definitivně ukončil všechny spekulace ohledně své budoucnosti. Podle některých zpráv se totiž hodlal ze světa formule 1 dočasně stáhnout. „Nikdy v životě jsem předčasně neukončil smlouvu. A nemám to v plánu ani nyní. I v příštím roce budu určitě jezdit za Ferrari,“ prohlásil osmadvacetiletý šampión.

Reklama

Související témata: