Hlavní obsah

Hamilton chválil svou stáj a přiznal, že problémy měl jen s větrem

HOCKENHEIM

U McLarenu po sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Německa formule jedna jenom zářili. Vedení stáje, jezdci však ještě víc, protože britský pilot Lewis Hamilton vyrazí v neděli na okruh v Hockenheimu z první a Fin Kovalainen ze druhé řady startovního pole. „Všechno nám zatím vychází, ale podstatná bude až neděle,“ krotil optimismus Hamilton.

Článek

Pravdou je, že mclareny jezdí na okruhu v Hockeinheimu jako vyměněné. „Dík patří celému týmu za práci, kterou v posledních týdnech odvedl,“ chválil Lewis Hamilton svou stáj, ale konkrétní být nechtěl. „Na autě jsme udělali víc věcí,“ odbyl zvědavé dotazy. „A všechny nám i vozu pomohly,“ přidával finský pilot Heiki Kovalainen, jenž v průběhu kvalifikace přece jen drobné problémy měl.

„Občas jsem se opravdu cítil jako jezdec rallye, ale nakonec jsem dosáhl moc dobrého výsledku,“ pochvaloval s Fin třetí příčku v kvalifikaci a tudíž druhou řadu na startovacím roštu.

I z Hamiltona vypadlo, že měl starosti. „Nikoli ovšem s vozem, ale se silným větrem, který jsem na rovině cítil,“ přiznával po vítězné kvalifikaci. „Jinak jsem ale v obrovské pohodě, protože tento týden mně naprosto všechno vychází. Zvláště poslední kvalifikační kolo mně vyšlo fantasticky,“ doslova zářila jednička McLarenu. „Teď půjde o to, abychom s Heikkim zopakovali minimálně stejný výsledek i v neděli,“ dodával.

I ve stáji Ferrari ovšem vládla po kvalifikaci na Hockeinheimu větší spokojenost, než před čtrnácti dny v Silverstonu. „Po pokažené předchozí Velké ceně se mně konečně dařilo, takže jsem opět ve hře. V neděli to chci potvrdit,“ glosoval druhou příčku v kvalifikaci Brazilec Felipe Massa, jenž společně s Hamiltonem a Räikkönenem vedou se shodným ziskem 48 bodů letošní seriál F1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články