Hlavní obsah

Glock byl propuštěn z nemocnice, Toyotě se nelíbí zásah záchranářů

Německý pilot formule 1 Timo Glock byl v pondělí odpoledne propuštěn z nemocnice, kde byl na pozorování po vážné havárii v průběhu nedělní Velké ceny Německa na Hockenheimringu. Šestadvacetiletý jezdec neutrpěl vážnější zranění a věří, že se ještě tento týden zapojí do testování ve španělském Jerezu.

Článek

„Veškeré lékařské testy dopadly dobře. Jsme si jistí, že Timo nebude za dva týdny v Maďarsku chybět,“ uvedl v pondělí šéf týmu Toyota Tadaši Jamašina. Sám Glock věří, že se vrátí do kokpitu již v závěru tohoto týdne při testech v Jerezu. „Mluvil o tom do telefonu. Zatím ale není jisté, zda tomu tak opravdu bude,“ doplnil generální manažer týmu Pascal Vasselon. Start německého jezdce na Hungaroringu každopádně musí potvrdit před Velkou cenou Maďarska lékařská komise Mezinárodní automobilové federace (FIA).

Ještě před závodem v Maďarsku chce ale vedení Toyoty prodiskutovat s FIA zásah záchranářů po Glockově těžké havárii, při níž německý závodník zdemoloval svůj vůz o betonovou bariéru. „Nepřejeme si žádnou konfrontaci. Chceme jen hovořit o tom, jakým způsobem byl vytažen z kokpitu,“ řekl prezident týmu John Howett.

Vedení stáje se nelíbí, že Glock byl odveden v doprovodu záchranářů mimo trať, kde byl usazen do kempinkového křesílka. „Nelze vyloučit zranění zad. Obvykle bývá otřesený závodník umístěn hned u vozu na nosítka. Podíváme se na video a celou situaci ještě jednou probereme. Nejdůležitější ale je, že je Timo stoprocentně v pořádku,“ dodal Howett.

Reklama

Související témata: