Hlavní obsah

Šéf stáje F1 Mercedes koupil podíl u konkurenční automobilky

Šéf stáje formule 1 Mercedes Toto Wolff se stal akcionářem v automobilce Aston Martin. U britského výrobce, který v příštím roce nasadí v mistrovství světa F1 vlastní tovární tým a bude tedy konkurentem mistrovské stáje, získal osmačtyřicetiletý Rakušan podíl ve výši 0,95 procenta. Informoval o tom list Daily Mail, podle něhož stála Wolffa investice 37 milionů liber (1,2 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Šéf stáje formule 1 Mercedes Toto Wolff

Článek

Wolff už dříve dementoval spekulace, že by měl do Aston Martinu odejít na pozici obchodního ředitele. Podle nynějšího vyjádření německé automobilky má jeho investice čistě finanční charakter a nemá žádný vliv na práci v Mercedesu, kde je od roku 2013 také šéfem oddělení sportu. Mercedes v uplynulých šesti letech pokaždé ovládl hodnocení jezdců i Pohár konstruktérů.

Aston Martin s vlastním týmem vstoupí do šampionátu příští rok jako nástupce současného Racing Pointu, jehož spolumajitelem je kanadský miliardář Lawrence Stroll. Ten si v Aston Martinu zajistil nedávno podíl ve výši 16,7 procenta a má se stát u slavného výrobce vozů předsedou představenstva.

Wolffovi, který má se Strollem přátelské vztahy, končí smlouva v Mercedesu po tomto roce. V nedávném rozhovoru pro časopis Rakousko naznačil, že vede nadějná jednání o pokračování spolupráce, ta ale byla v současné koronavirové krizi postavena na vedlejší kolej. "Teď řešíme větší problémy, lidské v našich firmách," konstatoval Wolff.

Reklama