Hlavní obsah

Hamilton kvůli špatnému polštáři ve Valencii málem nejel

VALENCIE

Až po dojezdu Velké ceny Evropy formule 1 druhý muž v cíli Lewis Hamilton prozradil, že ho před víkendem trápily příznaky chřipky a zablokovaná záda, kvůli kterým byl jeho start ohrožen. Španělský náhradník Pedro de la Rosa byl prý od začátku týdne v pohotovosti.

Článek

"Musel jsem dostat injekce, aby záda povolila. Naštěstí mám výborného doktora. Ale byla to zabíračka, dost jsem si v závodě vytrpěl. Pomalejší jsem kvůli tomu však nebyl," odmítl výmluvy britský pilot McLarenu, jenž nestačil pouze na Brazilce Felipeho Massu a jeho ferrari. V průběžném pořadí mistrovství světa je pořadí opačné, Hamilton vede o šest bodů.

Za potíže se zády prý mohl příliš velký polštář a pozice, v níž třiadvacetiletý jezdec spí. "Když jsem se v sobotu ráno v pět hodin probudil, nemohl jsem se ani postavit. Musely mi pomoct injekce a vzal jsem si nějaké tišící léky, aby to povolilo. Pedro už se těšil, že bude závodit, to je mi jasné," uvedl Hamilton.

Vicemistr světa měl od příjezdu do Valencie každý den zvýšenou teplotu. "Neměl jsem skoro žádnou sílu," řekl britský závodník. Záda ho prý stále bolí, ale do Grand Prix Belgie by měl být v pořádku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články