Hlavní obsah

Konec nadějí pro Alonsa, ve Ferrari pojedou i příští rok Räikkönen a Massa

PRAHA

Přítrž stále se opakujícím spekulacím, že by v příští sezóně mistrovství světa formule 1 mohl startovat v barvách Ferrari dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso, učinil během uplynulého víkendu prezident italské stáje Luca di Montezemolo. Tým z Maranella prý jezdeckou výměnu neplánuje a i pro příští sezónu počítá s finsko-brazilskou dvojicí Kimi Räikkönen, Felipe Massa.

Článek

Spekulace ohledně Alonsova příchodu do Ferrari se začaly objevovat poté, co Räikkönenovi nevychází letošní sezóna, v níž obhajuje mistrovský titul, podle představ. A šeptanda v paddocku přišla ihned s tím, že je letošní rok pro Räikkönena ve formuli 1 poslední. Nedaří se ale ani stáji Renault a Alonso by nebyl proti přestupu do kvalitnějšího týmu...

Podle prezidenta Ferrari má však stávající jezdecká dvojice plnou podporu vedení. „Absolutně ano,“ odpověděl Montezemolo při páteční návštěvě v Monze, kde tým testoval před Velkou cenou Belgie, na dotaz deníku Gazzetta dello Sport, zda bude Räikkönen i v příští sezóně parťákem Massy.

Situace jako kolem Inzaghiho

Montezemolo připustil, že Massa je momentálně tím pilotem, který má blíž k titulu, odmítl ale, že by vedení Räikkönena odepsalo. „Nesmíte zapomenout, že je mistr světa. A že vyhrál titul během svého prvního roku u Ferrari a za situace, v níž by si nikdo nevsadil, že se mu to podaří,“ připomněl dramatický závěr minulé sezóny, kdy až poslední závod rozhodl o novém šampiónovi.

„Celá ta situace kolem Kimiho mi připomíná dobu, kdy byl Filippo Inzaghi v Juvetusu (1997-2001 - pozn. red.). To se taky v momentě, kdy nedal tři zápasy po sobě gól, okamžitě hovořilo o krizi. Kimi má na kontě sedmnáct vítězných Velkých cen. A já věřím, že se mu tento týden v Belgii podaří navázat na loňský triumf,“ pokračoval Montezemolo.

Vedení týmu musí podle Montezemola vyvinout maximální snahu, aby Räikkönen dosahoval co nejlepšího umístění na startu. „Především na nových okruzích pro formuli 1, které nemám vůbec rád. Nedá se na nich předjíždět a v devíti případech z deseti vyhraje pilot, který si vyjede pole position,“ podotkl prezident Ferrari a závěrem přidal vzkaz pro Alonsa. „Je mi líto vidět dvojnásobného mistra světa mimo elitní desítku. Na Ferrari ale může zapomenout,“ dodal Montezemolo.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články