Hlavní obsah

Hamilton odmítá, že je Räikkönen mimo hru

PRAHA/SPA

V posledních dnech často opakující se názor, že Kimi Räikkönen nemá šanci obhájit svůj mistrovský titul, nesdílí současný lídr světového šampionátu vozu formule 1 Lewis Hamilton. Podle britského pilota týmu McLaren je šest podniků před koncem letošního ročníku mistrovství stále všechno otevřené a nikdo nemá nic jisté.

Článek

Räikkönen v pátek na okruhu Spa-Francorchamps, kde se o víkendu jede Velká cena Belgie, opět neprožil nejšťastnější den. Sice při pátečních trénincích zajel druhý nejrychlejší čas, při odpolední části ale chyboval a na mokru se dostal mimo trať, kde zanechal přední křídlo svého monopostu. Navíc inkasoval pokutu 4 900 eur za dva incidenty v boxové uličce.

Finský pilot ztrácí na Hamiltona po dvanácti závodech třináct bodů, už osm závodů ale nevyhrál, když na nejvyšší stupínek vystoupil naposled na konci dubna v Barceloně. Stále častěji se proto ozývají hlasy, aby vedení Ferrari určilo jako týmovou jedničku Felipeho Massu z Brazílie, který je před Räikkönenem o sedm bodů.

Hamilton si ale nemyslí, že je čas obhájce titulu mistra světa vyřadit ze hry. „Momentálně je pro mě hlavním rivalem Felipe, Kimi musí dohánět ztrátu. Do konce seriálu ale pořád zbývá šest závodů a já si nemyslím, že je Kimi bez šance,“ uvedl po pátečních trénincích britský pilot.

Stejný názor zastává i šéf McLarenu Ron Dennis, pod jehož křídly Räikkönen strávil pět sezón. „Kimi je rozený závodník, vysoce talentovaný jezdec. Vlna kritiky rozhodně není na místě. Každý pilot má dobré a špatné závody. A bylo by krátkozraké přestat s Kimim počítat,“ uvedl šéf britské stáje.

Program Velké ceny Belgie pokračuje v sobotu ve 14 hodin kvalifikací. Závod se jede v neděli také od 14 hodin.

Reklama

Související témata: