Hlavní obsah

Zisk titulu už není v mých rukách, ví Räikkönen

PRAHA

Před startem letošní sezóny se očekávalo, že finský pilot Kimi Räikkönen bude tím jezdcem Ferrari, který bude útočit na zisk titulu. Čtyři závody před koncem seriálu je však Fin na čtvrtém místě a na vedoucího Hamiltona z McLarenu ztrácí 21 bodů. „Zisk titulu už není v mých rukách,“ řekl před Velkou cenou Singapuru Räikkönen.

Článek

„Teoreticky pro mě šampionát ještě není rozhodnutý, ale jeho výsledek už nemám ve svých rukách,“ prohlásil před patnáctým závodem seriálu osmadvacetiletý Fin. „Situace je taková, jaká je a už nezáleží pouze na mých výsledcích,“ dodal.

Týmové vedení Ferrari sice rázně odmítá spekulace o týmové jedničce, při pohledu na pořadí šampionátu se ale vše rýsuje jasně. Zatímco Räikkönen je se ztrátou 21 bodů čtvrtý, jeho stájový kolega Felipe Massa zaostává za lídrem Lewisem Hamiltonem o jediný bod.

Závod za tmy nebude problém

„Řekl jsem to již mnohokrát - vítězství je naším cílem. Nejsem pouze řidič. Chci vyhrávat,“ nechal se slyšet Räikkönen před závodem v Singapuru, kde na jezdce čeká úplná novinka - pojedou za umělého osvětlení. „Jsem jedním z lidí, kteří si rádi přispí. Mé tělo bude na neobvyklý čas závodu adaptované perfektně,“ je přesvědčen Räikkönen. „Nemyslím si, že by to měl být pro jezdce velký problém,“ dodal.

Na závod, jenž se bude odehrávat v ulicích Singapuru, se Räikkönen těší. Líbí se mu atmosféra městských okruhů. Jeho letošní výsledky však hovoří o opaku. „Když se otočím za svými letošními výsledky z městských okruhů, nemohu být příliš optimistický. Ale pořád mám tento druh závodu rád. Jsou totiž plné emocí, zvláště pokud se vám podaří najít tu správnou symbiózu mezi autem a řízením podél zdí,“ prohlásil Fin.

Velká cena Singapuru se pojede v neděli od 14 hodin SELČ. Kvalifikace je naplánována o den dříve a startuje v 16 hodin.

Reklama

Související témata: