Hlavní obsah

Starosta Montrealu věří, že zachrání Velkou cenu Kanady F1

LONDÝN

Montrealský starosta Gerald Tremblay stále věří, že se pro příští rok i další sezóny podaří zachránit Velkou cenu Kanady formule 1. Hlavní představitel města, kde se Grand Prix tradičně jezdí od roku 1961, to uvedl po čtvrtečním setkání s šéfem seriálu Berniem Ecclestonem.

Článek

"Bylo to konstruktivní jednání, myslím, že jsme si lépe porozuměli. Stále je před námi hodně práce, ale ještě není vyloučeno, aby se příští rok uskutečnila v Montrealu Velká cena a konala se i v dalších letech," uvedl Tremblay, jehož na schůzku s Ecclestonem doprovodil québecký ministr pro ekonomický rozvoj Raymond Bachand a federální ministr veřejných prací a vládních služeb Michael Fortier.

Závod na okruhu Gillese Villeneuvea, jenž byl s dvěma ročními pauzami součástí mistrovství světa od roku 1967, byl před třemi týdny vyřazen nečekaně z kalendáře pro příští rok. Podle spekulací proto, že organizátoři dlužili Ecclestoneovi peníze za minulé ročníky.

Ecclestone překvapil

"Je pravda, že jsme se neshodli na našich peněžních závazcích, ale pouze za letošní rok," uvedl viceprezident pro marketing kanadské Grand Prix Paul Wilson. "Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom naše povinnosti splnili, když nás pan Ecclestone překvapil tím, že 7. října bez předchozího varování vyřadil Velkou cenu Kanady z kalendáře," dodal Wilson.

Kanadě svitla naděje na vrácení závodu minulý týden, kdy museli kvůli finančním těžkostem odvolat Velkou cenu Francouzi. Ecclestone však o víkendu novinářům řekl, že tím se na kanadském problému nic nemění.

Pokud by se skutečně v Montrealu příští rok nejelo, poprvé po 50 letech by se formule 1 nepředstavila v Severní Americe. Letos už vypadla Velká cena USA. "To je přesně opak toho, co bychom chtěli," uvedl začátkem října šéf týmu BMW-Sauber Mario Theissen. "Neměli bychom ustupovat z tohoto trhu, ale přesně naopak - využít Montreal jako dveře k návratu závodu ve Spojených státech."

Reklama