Hlavní obsah

Odchodem z formule 1 pohrozilo kvůli jednotným motorům i Ferrari

MARANELLO

Proti zavedení jednotných motorů ve formuli 1 se postavila také stáj Ferrari, která pohrozila odchodem ze světového šampionátu. Ve stejném duchu se vyjádřila o víkendu Toyota. Mezinárodní automobilová federace chce k tomuto kroku přistoupit v zájmu snížení nákladů na účast v seriálu.

Článek

Vedení Ferrari dnes v prohlášení uvedlo, že tento záměr FIA plně podporuje. Nelíbí se mu však způsob, který zástupci federaci zvolili. "K projektu jednotných motorů máme silné výhrady a rada si vyhrazuje právo zvážit, společně s našimi partnery, naši účast v tomto odvětví," konstatovali zástupci Ferrari po dnešním jednání v Maranellu s tím, že by šlo o popření základních principů tohoto sportu.

Zavedení jednotných motorů podporuje šéf formule 1 Bernie Ecclestone, který nedávno prohlásil, že nevidí důvod, proč by měly automobilky seriál opouštět. "Věřím, že jim ušetříme spoustu peněz. Pořád by šlo o techniku a všichni by mohli naplno prokázat svůj talent. Snažíme se srovnat hrací plochu," uvedl.

Ferrari je s patnácti triumfy v Poháru konstruktérů nejúspěšnějším týmem v historii F1. Loni ovládlo i šampionát jednotlivců díky triumfu Fina Kimiho Räikkönena. Letos bojuje o titul jeho kolega Brazilec Felipe Massa, který před nedělním posledním závodem sezóny v Brazílii ztrácí sedm bodů na Brita Lewise Hamiltona z McLarenu.

Reklama

Související témata: