Hlavní obsah

Hamilton osobně poděkoval tisícovce členům McLarenu

WOKING

Mistr světa formule jedna Lewis Hamilton navštívil centrum McLarenu ve Wokingu, kde zaměstnancům týmu poděkoval za pomoc při zisku titulu. Podle agentury AP přišla třiadvacetiletého britského pilota přivítat velká část z tisíce pracovníků.

Článek

"Třesu se jako list, ještě nikdy jsem vás všechny neviděl na jednom místě," řekl svým kolegům Hamilton, jenž se stal v neděli nejmladším světovým šampiónem v historii. "V srdci jsem stále ještě na závodní dráze," dodal.

Hamilton se vrátil do Británie z Brazílie, kde díky pátému místu v dramatické poslední Grand Prix sezóny získal titul o jediný bod před Felipem Massou z ferrari. "Dokázali jsme všem, že jsme nejlepší tým a máme nejlepší auto. Byli jsme pod obrovským tlakem, ale prohrávali jsme i vyhrávali společně. A tento víkend jsme získali mistrovský titul," uvedl první šampión tmavé pleti v historii.

Hamiltonovi gratulovala i královna

Čerstvý mistr světa navštívil technologické centrum společně s otcem Anthonym a přítelkyní, popovou zpěvačkou Nicole Scherzingerovou. Mezi sprškou konfet si podával ruce a pózoval pro fotografie s množstvím zaměstnanců McLarenu.

"Ty trofeje jsou výsledkem vaší tvrdé práce, měli byste se plácat po ramenou. Miluju tenhle tým, nikam z něj neodejdu," uvedl Hamilton, jenž získal titul už ve své druhé sezoně ve formuli jedna.

Návštěvu ve Wokingu uskutečnil v den, kdy mu písemně pogratulovala královna Alžběta II. "Jsem potěšena z vašeho vítězství v mistrovství světa formule jedna, v němž jsme se stal nejmladším šampiónem všech dob. Posílám vám k vašemu mimořádnému a historickému úspěchu své nejsrdečnější gratulace," napsala Hamiltonovi britská panovnice.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články