Hlavní obsah

Montreal nepřistoupil na Ecclestoneovy požadavky a přišel o F1

MONTREAL

Velká cena Kanady bude v příštím roce v seriálu formule 1 definitivně chybět. Oznámil to ministr provincie Québec pro ekonomický rozvoj Raymond Bachand po neúspěšném jednání zástupců Montrealu s promotérem světového šampionátu Berniem Ecclestonem, který měl údajně nepřijatelné nároky.

Článek

Ecclestone podle Bachanda požadoval, aby případný pořadatel předložil na příštích pět let bankovní či vládní garance ve výši 175 miliónů kanadských dolarů (asi 2,8 miliardy korun). "Takové záruky mu nikdo dát nemůže. Navrhovali jsme 110 miliónů," uvedl ministr na tiskové konferenci.

Závod na okruhu Gillese Villeneuvea byl s dvěma ročními pauzami součástí mistrovství světa od roku 1967. Z kalendáře byl vyřazen nečekaně. Podle spekulací organizátoři dluží Ecclestoneovi peníze za minulé ročníky. Zrušením Velké ceny přijde Montreal zhruba o 1,2 miliardy korun.

V příštím roce se poprvé po 50 letech nepojede žádný závod F1 v Severní Americe. Už dříve ze seriálu vypadla Grand Prix v Indianapolis. V nové sezóně je v plánu 17 závodů.

Reklama

Související témata: