Hlavní obsah

Rallyeový šampión Loeb překvapil při testech v F1 osmým časem

PRAHA

Mistr světa v rallye Sébastien Loeb překvapil při testování vozů formule 1 v Barceloně osmým nejlepším časem mezi patnáctkou pilotů. Za volantem vozu Red Bull odkroužil 82 kol a časem 1:22,503 zaostal o 1,8 sekundy za nejrychlejším Takumou Satem z Japonska ve voze Toro Rosso.

Článek

Loeb už loni v prosinci řídil monopost Renault, ale tentokrát se poprvé zúčastnil hromadného testování s ostatními jezdci královské automobilové třídy.

"Byla to skvělá zkušenost a bavil jsem se. Musím ale říct, že řídit tahle auta je mnohem fyzicky náročnější než můj rallyeový vůz. Nechtěl bych tolik koňských sil hnát někde lesem," přiznal Loeb. "Na konci dne už jsem získal dobrý cit pro auto a užíval jsem si to. Ten pocit v rychlých zatáčkách je impozantní," dodal Loeb.

Možnost testovat formuli 1 v týmu Red Bull mu dal stejnojmenný sponzor jeho rallyeové stáje za odměnu a jako poděkování za zisk rekordního pátého titulu mistra světa v rallye. V další dnech bude stejný vůz řídit účastník mistrovství světa Sebastian Vettel, který letos jezdil za Toro Rosso.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články