Hlavní obsah

Hamilton se chystá představit nový vůz a navštívit vesmír

PRAHA

Sezóna 2008 je pro nejmladšího mistra světa minulostí. Lewis Hamilton se už těší na nadcházející ročník, se zájmem si prohlédl nový vůz MP4-24, který v lednu představí veřejnosti. Do té doby třiadvacetiletého Brita čeká několik slavnostních vyhlášení a nakupování vánočních dárků. O jednom z nich už má jasno. Poletí se svými blízkými do vesmíru.

Článek

Na infarktový konec letošní sezóny, kdy si až v posledním kole závěrečného závodu zajistil titul mistra světa, už Lewis Hamilton zapomíná. Plně se už totiž soustředí na nadcházející ročník. Za náročným tréninkem fyzické kondice zamíří na pět dní spolu s Heikki Kovalainenem do finského Kuortane Sports Institute. "Jet do Finska na zimní soustředění pro mě znamená jedny z nejlepších dnů v roce. Máte pocit, že je vše na míle vzdálené a jste zcela odstřihnuti od zbytku světa. Umožňuje mi to se soustředit pouze na trénink, což je skvělé," uvedl Hamilton.

V listopadu jezdec McLarenu se zájmem sledoval testování nového vozu. „Hodně zblízka jsem si prohlédl nový monopost a inženýři mě zasvětili do filosofie, která je za jednotlivými změnami. <span>Myslím, že díky novým vozům bude šampionát příští rok zcela otevřený. Těším se na nová pravidla<em>,"</em></span> dodal třiadvacetiletý Brit, který do MP4-24 usedne 16. ledna a představí jej veřejnosti.

Dárek pro celou rodinu - výlet do vesmíru

<span>Do té doby na nejmladšího mistra světa ještě čeká několik slavnostních vyhlášení. Britská televizní stanice BBC Hamiltona nominovala jako jednoho z kandidátů na Sportovce roku. Zda se Lewis stane vítězem, o tom rozhodnou fanoušci 14. prosince telefonickým hlasováním. </span>

<span><span>Před Vánoci ještě Hamilton vyrazí na dovolenou a poté si bude užívat vánoční svátky. Jeden z dárků pro své blízké už má vymyšlený, vezme je do vesmíru. Podle něj je to nejlepší způsob, jak poděkovat přítelkyni, otci, bratrovi a nevlastní matce za jejich podporu.</span></span>

Reklama