Hlavní obsah

Prezident Ferrari Montezemolo by Massu za Hamiltona nevyměnil

Prezident automobilové stáje F1 Ferrari Luca di Montezemolo při rozhovoru s novináři řekl, že by nevyměnil svého jezdce Felipeho Massu za úřadujícího světového šampióná Lewise Hamiltona z Velké Británie. „Lewis je skvělý jezdec. Při své první sezóně mu titul unikl jen těsně, při druhé už se radoval, ale při vší úctě, za Felipeho bych ho nevyměnil,“ řekl Montezemolo pro italský deník Gazzetta dello Sport.

Foto: HOCH ZWEI

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo

Článek

Podle prvního muže italské stáje je duo Massa - Räikkönen nejlepším na světě. Hamilton se již dříve nechal slyšet, že by nabídku Ferrari nikdy nepřijal. Podle Montezemola by však ani žádnou nedostal. „Vždycky to je stáj, kdo si vybírá piloty a já jsem přesvědčený, že je to právě Ferrari, která piloty činí populárnějšími,“ myslí si.

„Kimi k nám přišel a hned získal mistrovský primát. To samé se bohužel nepovedlo Felipemu, ale není to jeho chyba. Odpovědnost za neúspěch má stáj samotná. Nepovedlo se mu to kvůli našim chybám,“ dodal Montezemolo, podle něhož je Felipe populární i tak. „Je svůj a navíc výborný pilot,“ řekl na adresu brazilského závodníka.

Reklama

Související témata: