Hlavní obsah

OBRAZEM: McLaren představil nový vůz pro formuli 1

WOKING

Nová sezóna formule 1 začne 29. března v Melbourne Velkou cenou Austrálie a mistr světa Lewis Hamilton a jeho finský kolega Heikki Kovalainen do ní vyrazí v novém monopostu MP4-24. Ten byl v pátek odhalen v britském Wokingu a první okruhy absolvuje v sobotu v portugalském Portimau, za volantem bude testovací jezdec Pedro de la Rosa.

Článek

"Tentokrát chceme získat oba tituly, nejen individuální, ale i Pohár konstruktérů," vyhlásil Hamilton, jenž minulý týden oslavil 24. narozeniny. V uplynulé sezoně porazil o jediný bod Brazilce Felipe Massu z Ferrari, které získalo alespoň malou náplast v podobě triumfu v soutěži týmů.

Díky Hamiltonovi ponese vůz týmu McLaren-Mercedes po devíti letech opět číslo jedna, jež je tradičně rezervováno pro úřadujícího mistra světa.

"Kvůli tomu, že bude startovní číslo jednociferné, auto lehčí nebude," poznamenal s úsměvem sportovní šéf Mercedesu Norbert Haug. "Číslo jedna znamená, že jste v předchozí sezóně odvedli nejlepší práci. Zároveň je to závazek pro další rok," dodal Haug.

Reklama

Související témata: