Hlavní obsah

Stáj BMW se při prezentaci formule pasovala na adepta na titul

VALENCIA

Stáj formule 1 BMW-Sauber myslí před začátkem sezóny na zisk titulu. Na dnešní prezentaci nového monopostu ve Valencii německo-švýcarský tým vyhlásil boj dosavadním suverénům šampionátu Ferrari a McLarenu s připomínkou, že i v uplynulých třech letech vždy byly vytyčené cíle stáje naplněny.

Článek

"V předchozích třech letech jsme všechny naše cíle uskutečnili a nevidím důvod, proč bychom neměli splnit i ten nejtěžší," prohlásil sportovní ředitel automobilky BMW Mario Theissen. "Chceme s dalšími dvěma třemi největšími týmy bojovat o titul," dodal. Zdůraznil, že i v době celosvětové ekonomické krize nehrozí, že by se automobilka po vzoru některých jiných motoristických značek ze sportu stáhla. "Rozpočet na tento rok je zajištěný a připravujeme už další na rok 2010," uvedl.

Pilot stáje BMW Robert Kubica vyjíždí z boxů na testovací jízdu nového monopostu.foto: Reuters/Heino Kalis

Tým BMW-Sauber se už vloni napevno uhnízdil mezi elitou; skončil třetí v Poháru konstruktérů, vybojoval jedenáct umístění na stupních vítězů oproti čtyřem v předchozích dvou letech, slavil dvojnásobný triumf v Kanadě a mezi všemi týmy dokončili jeho piloti nejvíc závodů.

Piloti stáje BMW Robert Kubica (vlevo) a Nick Heidfeld (vpravo) stojí při prezentaci nového monopostu vedle sportovního ředitele stáje Maria Theissenbyho.foto: ČTK/AP/Alberto Saiz

Nick Heidfeld a Robert Kubica jsou před novou sezónou rovněž optimisticky naladění. Zejména německý jezdec, který stále čeká na první vítězství, ačkoliv už má na kontě 152 startů. "Cíl je vyhrát mistrovství světa, ne jenom jeden závod. Jsem fit jako ještě nikdy," uvedl jednatřicetiletý Heidfeld. "Myslím, že budeme v obou hodnoceních patřit k adeptům na titul," řekl Polák Kubica, který po dopoledním odhalení vozu s označením F.109 absolvoval na okruhu ve Valencii první kilometry.

Reklama

Související témata: