Hlavní obsah

Mosley se zřejmě bude znovu ucházet o pozici prezidenta FIA

LONDÝN

Max Mosley se pravděpodobně bude letos v říjnu ucházet o znovuzvolení do čela Mezinárodní automobilové federace (FIA). Osmašedesátiletý Brit měl původně v plánu po vypršení svého mandátu skončit, ale údajně na přání velkého množství ostatních členů FIA vážně přemýšlí o pokračování.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

"Ta práce je v současné době velmi zajímavá a odejít od ní by znamenalo nechat sport ve stadiu nejistoty, což zrovna není věc, kterou bych chtěl udělat," řekl ve čtvrtek novinářům Mosley, jenž je v čele FIA od roku 1991. "Ale definitivně se rozhodnu v červnu nebo v červenci," dodal.

Mosley čelil velkému tlaku na své odstoupení v minulém roce, kdy britský nedělník News of the World zveřejnil videonahrávku a fotografie, na níž se oddával sado-masochistickým hrátkám připomínajícím nacistické praktiky. Mosley následně svolal mimořádnou valnou hromadu FIA do Paříže, na níž ho členové ve funkci potvrdili.

Od vypuknutí ekonomické krize je zkušený funkcionář považován za klíčovou postavu v boji s dopady finančních potíží na motorsport. "Neskutečné množství lidí mi říká: 'Měl bys zůstat, kvůli téhle situaci'," uvedl Mosley, jenž prý má velmi jasnou představu o tom, kdo ze světa formule jedna dal bulvárnímu nedělníku tip na jeho sexuální aktivity.

Reklama

Související témata: