Hlavní obsah

Tým Toro Rosso představil letošní monopost

BARCELONA

V pondělí byl na Katalánském okruhu u Barcelony oficiálně představen nový vůz stáje Toro Rosso označený jako STR4. Pohání ho vylepšená verze loňského motoru Ferrari F1-056H. Vedle Sébastiena Bourdaise usedne jediný nováček ve formuli 1, dvacetiletý Švýcar Sébastien Buemi, který by měl nahradit Němce Sebastiana Vettela, jenž odešel do Red Bullu.

Článek

„Loni jsme poprvé vyhráli. Nemůžeme si přát tedy nic jiného, než tento úspěch zopakovat. Nový vůz by měl být dokonce ještě lepší. A zdůrazňuji, my nejsme žádnou kopií Red Bullu RB5, ale skvostný originál,“ konstatoval šéf Toro Rosso Franz Tost.

„Věřím, že nezklamu. Je to naplnění mého snu. Připravoval jsem se velmi zodpovědně. Pochopitelně cítím tlak, ale není zdrcující, spíše motivující,“ dodal Sébastien Buemi.

V Barceloně v současnosti trénují za dobrých klimatických podmínek všechny týmy ze startovního roštu. V pondělí bylo sice pod mrakem, ale nepršelo a slunce, které zejména kolem poledne rozhrnulo mraky, příjemně hřálo. Stáje využívají poslední možnosti před přesunem do Austrálie, kam odlétají příští týden. V Melbourne odstartuje 60. ročník mistrovství světa automobilů formule 1 svojí 808. Grand Prix 29. března.

Reklama

Související témata: