Hlavní obsah

Žádná odveta ani msta, jen boj o titul, tvrdí Massa

BARCELONA

Odstoupení Timo Glocka s toytou připravilo loni v Brazílii o titul domácího Felipe Massu (27) s Ferrari. Za vítězným Lewisem Hamiltoněm zůstal o jediný bod. Nehorázná smůla...

Článek

„Já to tak nebral a neberu, takové je závodění. Někdy se zkrátka stane, že z tisíců najetých kilometrů nakonec rozhodne pár set závěrečných. Určitě jsem za situací z poslední loňské Grand Prix nehledal něčí úmysl, to je hloupost. Po prvních hodinách zklamání naopak přišla obrovská motivace letos dokázat, že jsem titulu hoden,“ říkal s lehkým úsměvem na rtech sympaticky Brazilec při závěrečných testech v Barceloně.

„S Lewisem vycházíme v pohodě. Letos to nebude z mojí strany žádná odveta ani msta, jen boj o titul a já udělám všechno proto, abych vyhrál,“ dodal odhodlaně a s tím, že naopak získal spoustu nových fanoušků.

K optimismu ho svádějí i dobré výsledky z testů. „Nejde o to, jestli jsme ten který den nejrychlejší. To se nedá poměřovat, protože každý zkouší to, co zrovna potřebuje. Pro nás jsou orientací naše dosažené časy v konkrétní situaci při určitém nastavení vozu a konsistenci prvků, které ladíme. A ty hovoří jasně. Jdeme správnou cestou a jsme tam, kde jsme chtěli v tuto dobu být,“ dodal spokojeně.

O tom, zda je Ferrari favoritem a on tím vyvoleným, nechce spekulovat... „Takhle jsem to nemyslel. Pouze jsem vyjádřil uspokojivým pocit, že jdeme správným směrem a já se cítím skvěle. Nejsem typ člověka, který o sobě rozhlašuje, že je nejlepší. Ani o týmu to teď nebudu tvrdit. Určitě ale mohu říct, že pracujeme na sto procent, bychom vyhrávali závody a získali tituly v soutěži jezdců i týmů. Vylepšujeme proto každý detail.“

Konkurence je podle Massy velice silná. „Vpředu letos budou jezdit nejméně čtyři týmy, možná pět. Počítám mezi ně především McLaren, Renault, BMW, Toyotu. Uvidíme co ostatní. Dobře vypadá Red Bull, výborně začal Brawn. Víc než testy ukáže první závod v Melbourne. Situace z loňska ukazuje, že roli může hrát každý bod,“ zdůraznil Felipe Massa.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint