Hlavní obsah

McLaren je příliš pomalý

Mistr světa formule 1 Lewis Hamilton zřejmě nebude schopen bojovat o vítězství v prvním závodě nového ročníku v Austrálii (29. 3.). Vozy McLaren jsou zatím pomalé. Síla motoru neladí s aerodynamikou. Přitom nový tým Brawn GP se stejnými agregáty zajíždí na testech suverénně nejrychlejší časy.

Článek

„Minulý týden jsme v Barceloně podle plánu testovali novou aerodynamiku vozu MP4-24 a zaznamenali jsme jisté zhoršení výkonnosti. Na odstranění tohoto problému v současnosti tvrdě pracujeme,“ konstatoval nový šéf týmu Martin Whitmarch. „Rozhodně nejsme tam, kde bychom chtěli být. Jsme pomalí. Tento týden budeme další čtyři dny testovat v Jerezu. Chvíli ale potrvá, než dojde ke zlepšení,“ dodal Norbert Haug, zastupující v týmu Mercedes.

„Problém je kombinací několika faktorů. Motor Mercedes je silný, čili problémy tkví v aerodynamice. Formule 1 se točí kolem aerodynamiky, nejvíce získat nebo ztratit se dá právě v této oblasti. Technici ale dokáží pod tlakem velké věci,“ tvrdil Whitmarch. „Očividně máme nedostatečný přítlak. Snažíme se s tím vypořádat. Podle našich jezdců, se ale vůz řídí dobře. Nicméně teď nejsme dostatečně rychlí na to, abychom mohli vyhrávat závody,“ přiznal Haug, který dokonce připustil, že může trvat i několik závodů, než se vůz dostane na potřebnou úroveň a bude schopný vyhrávat.

Reklama

Související témata: