Hlavní obsah

Hamilton má sochu v muzeu Madame Tussauds

PRAHA

Minulé úterý převzal z rukou královny Alžběty II. Lewis Hamilton Řád britského impéria. O týden později se britský jezdec formule 1 dočkal další pocty. Ve slavném muzeu Madame Tussauds v Londýně mu byla odhalena vosková figurína, uvedla agentura AFP.

Článek

Slavné Muzeum Madame Tussauds má od středy nový přírůstek. Stala se jím vosková figurína nejmladšího mistra světa ve formuli 1 Lewise Hamiltona. Socha čtyřiadvacetiletého Brita v životní velikosti je v závodním oblečení McLarenu a v ruce drží žlutou helmu.

Výroba sochy trvala půl roku a stála přibližně 150 000 liber. "Lewis si získal místo v srdcích lidí této země. Za jeho odhodlání a přirozenost si zaslouží místo u Madame Tussauds," řekla mluvčí muzea.

Minulé úterý převzal Hamilton z rukou královny Alžběta II. Řád britského impéria. Poté odjel na testy do Barcelony, kde se ale McLarenu příliš nedařilo. Nyní úřadující mistr světa testuje svůj vůz v Jerezu, kde už se týmu vede o něco lépe. Za deset dní už britský pilot vyrazí do boje v obhajobě titulu, 29. března se v Austrálii pojede první závod světového šampionátu.

Reklama