Hlavní obsah

Největším rivalem Ferrari ve formuli 1 bude podle Massy Brawn GP

SAO PAULO

Největším soupeřem Ferrari v blížícím se seriálu mistrovství světa formule 1 nebude obhájce titulu McLaren, ale nástupce stáje Honda tým Brawn GP. Před nedělní Velkou cenou Austrálie, která šampionát odstartuje, to prohlásil vicemistr světa Felipe Massa.

Článek

"Podle posledních výsledků je největším soupeřem určitě Brawn GP," citovala brazilského pilota agentura AP. "Vstali z popela a teď jezdí o vteřinu rychleji než ostatní," připomněl výsledky dosavadních testovacích jízd.

Bývalá stáj Honda, kterou před krachem zachránil její někdejší šéf Ross Brawn, se podle Massy dokázala nejlépe přizpůsobit novým pravidlům a úsporným opatřením formule 1. V úvodu sezóny se naopak příliš nedaří McLarenu a mistru světa Lewisi Hamiltonovi. "Hodně lidí říká, že testování před sezónou není moc důležité. Ale když jsou všichni lepší než vy, tak asi něco děláte špatně," řekl Massa.

Brazilský pilot, který v loňské sezóně skončil o bod za Hamiltonem, je před nedělním startem šampionátu optimistický. "Máme dobré auto, je rychlé a má stabilní výkonnost," uvedl sedmadvacetiletý Massa. "Nasimulovali jsme si pár závodů a nenašli jsme žádné problémy. Jsme připraveni a doufám, že nám to bude jezdit stejně jako loni," dodal.

Reklama

Související témata: