Hlavní obsah

Barrichello: Brawn má auto na titul

PRAHA

Rubens Barrichello zažil pětkrát oslavy mistrovského titulu ve stáji Ferrari a letos věří, že je opět členem týmu, který může mít vítězné ambice. Stáj Brawn GP minulou neděli senzačně ovládla Velkou cenu Austrálie a již tento víkend bude chtít na triumf navázat v Malajsii. „V Sepangu to ale bude vyrovnané,“ je přesvědčen brazilský jezdec.

Článek

Stáj Brawn GP pod vedením Rosse Brawna, který je podepsán pod tituly Michaela Schumachera, v Austrálii potvrdila to, co naznačily předsezónní testy. Jenson Button s vozem, jehož vývoji Brawn neváhal ještě v barvách týmu Honda obětovat minulou sezónu, v Melbourne vyhrál stylem start-cíl a Barrichello stvrdil absolutní triumf druhým místem. „Auto je skvělé, má na titul,“ rozplýval se brazilský pilot v rozhovoru pro magazín Autosport.

Barrichello věří v úspěch, limitujícím faktorem týmu Brawn by ale mohly být finance. „Jsme malý tým. A sezóna teprve odstartovala. Těžko lze hovořit o kandidátech na titul. Po šestnácti letech ve formuli 1 ale poznám, že naše auto má potenciál vyhrávat,“ je přesvědčen šestatřicetiletý veterán.

Až za dva týdny bude ale jasno, zda jezdci Brawnu o body nepřijdou. Konkurenční stáje totiž iniciovaly šetření, zda zadní difuzor na voze neodporuje novým regulím. Celou věc, která se týká i stájí Williams a Toyota, bude rozhodovat soud Mezinárodní automobilové federace (FIA) 14. dubna. Barrichello nařčení odmítá. „Ať si lidé říkají co chtějí. Doufám, že FIA potvrdí to, co řekla před závodem. Že je vše v pořádku,“ podotkl.

Výkon Brawnu prý navíc není na difuzoru postavený. „V Austrálii do mě zezadu ťukl jeden z mclarenů a difuzor byl porušený. Na výkon to ale nemělo velký vliv. Není to o jedné součástce,“ vysvětloval Barrichello. Ve druhém závodu sezóny přesto očekává vyrovnanější boj. „Ferrari bude blíž, McLarenu se v Sepangu také vždy dařilo. A nezapomeňme na Red Bull,“ dodal.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint