Hlavní obsah

Po nepovedeném začátku dochází u Ferrari ke změnám

Ani jeden jediný bod nemá Ferrari po prvních dvou závodech šampionátu formule 1. Není tedy divu, že prezident stáje Luca di Montezemolo bije na poplach a po krizovém zasedání v Maranellu minulý týden dochází v týmu k několika změnám. V Číně tak Ferrari představí nejen novinky na svých vozech, ale i pozměněný personál.

Článek

Takovou mizérii zažilo Ferrari naposledy v roce 1992. Po prvních dvou kolech letošního šampionátu ve formuli 1 nemá ani bod. První závod oba vozy nedokončily. Při druhém v Malajsii se Ferrari dopustilo chyby hned v kvalifikaci. Felipe Massa tak doplatil na špatný odhad týmu, který se domníval, že jeho dosažený čas stačí na postup do další části. Zajel příliš brzy do boxů a nakonec startoval až z 16. místa.

Další minely se stáj dopustila přímo v závodě, když Kimi Räikkönen dostal příliš brzy pneumatiky na mokro a na suché trati je tak úplně zničil. Tím pádem se propadl mimo bodované pozice. A tak se nejúspěšnější tým historie ocitl pod palbou kritiky. A změny na sebe nenechaly dlouho čekat. Stáj sestavila speciální pracovní skupinu, která bude mít za úkol rychlé vylepšování vozů.

Jejím šéfem bude technický ředitel Ferrari Aldo Costa. Dosavadní týmový manažer Luca Baldisserri už nebude cestovat po závodech a zamíří do továrny. Na starosti tak bude mít komunikaci a spolupráci mezi týmem a továrnou v Maranellu. Místo něj se o chod týmu na okruzích bude starat hlavní inženýr stáje Chris Dyer.

O nadcházejícím víkendu se v Číně uskuteční další závod mistrovství světa. Ferrari by zde rádo představilo novinky na svých monopostech, včetně přítlačného předního křídla. A šéf stáje Stefano Domenicali uklidňuje okolí. "Usilovně pracujeme na vývoji. Děláme vše pro to, abychom se vrátili na výsluní. Už koncem týdne v Číně očekávám zlepšení," řekl italským médiím.

Reklama

Související témata: