Hlavní obsah

Massa: Ferrari musí hodit za hlavu nepodařený vstup do sezóny

Totální neúspěch. Tak by se dala hodnotit dosavadní sezóna neslavnější stáje formule 1 Ferrari. Nejenom že jezdci nedokázali ve dvou úvodních závodech šampionátu bodovat, Ferrari navíc společně s dalšími stájemi neuspělo se stížností u FIA ohledně nesprávné velikosti difuzorů Brawn GP, Williamsu a Toyoty. „Z problémů se brzy dostaneme,“ věří přesto pilot Felipe Massa.

Článek

Ta zpráva obletěla ve středu celý motoristický svět. Mezinárodní automobilová federace (FIA) zamítla protest stájí Ferrari, Renaultu a Red Bullu proti nepovolené velikosti difuzorů stájí Brawn GP, Toyota a Williams. Pro Ferrari znamenal neúspěch již třetí zásadní ránu v nedávno zahájené sezóně. Prvním byl závod v Austrálii, z něhož si italská stáj neodvezla ani jeden bod, druhým byla GP Malajsie, kde si jezdci Ferrari vedli i díky taktickým chybám stejně jako v Melbourne.

„Než jsem se připojil k Ferrari, působil jsem u týmu, v němž nebylo obvyklé vítězit,“ citovala agentura AP Felipeho Massu, který přišel do Ferrari v roce 2006 ze Sauberu. „Mnoho lidí z našeho týmu zná pouze úspěšné časy, zato já vím, co znamená bojovat,“ řekl Massa.

„Ale myslím, že máme top tým, a že se z prolémů v obtížné sezóně brzy dostaneme. Věřím, že se nám podaří hodit za sebe špatný start do sezóny a vydat se správnou cestou,“ burcuje členy zklamané stáje z Maranella Massa. Ferrari zažívá nejhorší start do mistrovského ročníku od roku 1992, na svém kontě nemá ani jeden bod. Po verdiktu FIA ve vedení zůstali oba piloti suverénní stáje Brawn GP Jenson Button a Rubens Barrichello.

A právě diskutované difuzory by měly být podle brazilského jezdce odrazovým můstkem na cestě ke zlepšení. „Nyní již známe oblasti, na kterých musíme zapracovat, a každý v týmu je nyní motivován ke zlepšení. A to je to nejdůležitější,“ věří před GP Číny ve schopnosti svého týmu Massa.

Reklama

Související témata: