Hlavní obsah

Ani vyjmutí KERS Ferrari nepomohlo, stěžoval si Massa

PRAHA/ŠANGHAJ

Revoluční novinka, systém rekuperace kinetické energie (KERS), díky němuž lze jet ve formuli 1 až o sekundu na kolo rychleji, zatím týmu Ferrari mnoho užitku nepřinesl. Italská stáj skončila v úvodních dvou závodech letošní sezóny bez bodu a před víkendovou Velkou cenou Číny proto rozhodla s ohledem na lepší možnosti vyvážení vozu zařízení vážící kolem 30 kilogramů vyjmout. Páteční tréninky ale naznačily, že o krok dopředu nešlo.

Článek

Podle loňského vicemistra světa Felipeho Massy, který se ani v jednom z úvodních tréninků nevešel do první desítky, bylo vyjmutí KERS dokonce krokem zpět. „Výsledkem operace je, že ztrácíme ještě víc výkonu. A k tomu nemáme takový aerodynamický přítlak jako nejlepší vozy. V boji o titul jsme zase o kus zpátky,“ mračil se brazilský pilot po skončení pátečního programu. „Musíme se pokusit udělat maximum v dalším vývoji vozu. Dostihnout konkurenci ale bude strašně těžké. Jediným receptem je tvrdá práce,“ dodal sedmadvacetiletý pilot.

Massův týmový parťák Kimi Räikkönen sice v pátek také nedokázal proniknout do elitní desítky, narozdíl od brazilského jezdce se ale snažil hledat pozitiva. „Vyvážení vozu nebylo špatné a absence KERS nebyla ani příliš znát,“ prohlásil finský pilot, byť i on měl ke spokojenosti daleko. „Ve srovnání s elitními týmy jsme pomalí. Musíme auto vylepšit. Momentálně nejsme schopni bojovat o titul,“ doplnil mistr světa z roku 2007.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články