Hlavní obsah

Ve formuli 1 by se mohl příští rok objevit synovec Ayrtona Senny

Do formule 1 by se mohlo vrátit slavné příjmení Senna. Stáj iSport International, za kterou v sérii GP2 jezdí synovec zesnulého trojnásobného mistra světa Ayrtona Senny Bruno, zvažuje, že v případě zavedení omezených rozpočtů se do seriálu v roce 2010 přihlásí.

Foto: Sport.cz

V příštím ročníku formule 1 by se v seriálu mohl objevit synovec Ayrtona Senny (na snímku).

Článek

Stáj iSports chce podle agentury Reuters využít nových úsporných opatření, mezi nimiž je i možné zavedení omezených rozpočtů. Prezident Mezinárodní automobilové federace FIA Max Mosley navíc prohlásil, že příští rok rozšíří seriál o tři stáje, které přistoupí na rozpočet ve výši 30 miliónů liber.

Podle zakladatele týmu iSports Paula Jacksona buď vstoupí jeho stáj do formule sama, nebo se spojí s již existujícím týmem. "Současné stáje ale nejsou připraveny na to, aby operovaly s tak malým rozpočtem. Takže by bylo asi nejlepší začít úplně od znova," uvedl.

Pětadvacetiletý Senna, loňský vicemistr GP2, měl do formule nakročeno už loni, kdy testoval s týmem Hondy (nyní Brawn GP). Kvůli odchodu japonské automobilky ze seriálu nakonec z angažmá sešlo.

Reklama