Hlavní obsah

Patnáct let po Sennově smrti bude jeho život zfilmován

LONDÝN

Patnáct let po tragickém úmrtí Ayrtona Senny se fanoušci formule 1 dočkají filmového zpracování života legendárního pilota. Zahájení natáčení dokumentárního snímku v pátek, v den výročí Brazilcovy smrti, oznámil britský režisér Asif Kapadia. Informoval o tom magazín Variety.

Foto: Sport.cz

Ayrton Senna

Článek

O natočení filmu inspirovaného životem trojnásobného šampiona formule 1 se spekulovalo od jeho smrti 1. května 1994 při Velké ceně San Marina. Žádný z plánovaných projektů se však nepodařilo realizovat.

Chystaný dokument, který bude produkovat šesti Oscary ověnčené studio Working Title Films, má prý plnou podporu Sennovy rodiny, nadace Ayrtona Senny i managementu formule 1. Díky tomu se ve filmu objeví i dosud nezveřejněné záběry.

Kapadia hodlá ve snímku postaveném na autentických filmových záběrech zrekapitulovat Sennovou hvězdnou desetiletou kariéru ve formuli 1 od roku 1984 do jeho předčasné smrti. Zdokumentování se dočkají nejen Brazilcovy výkony na trati, kterými se zapsal do historie, ale i jeho neustálý hon za dokonalostí a mýtus, který se kolem něj po jeho skonu vytvořil.

Reklama