Hlavní obsah

Tým Super Aguri by se rád vrátil do formule jedna

TOKIO

Bývalý tým formule jedna Super Aguri láká návrat do startovního pole královské automobilové třídy. Prohlásil to v rozhovoru pro japonský deník Sankei Sports někdejší šéf stáje Aguri Suzuki. Japonský tým startoval v mistrovství světa od roku 2006 do loňska, kdy po pouhých čtyřech závodech ze seriálu vystoupil.

Článek

"Pokud by to bylo možné, rozhodně bych se rád vrátil," uvedl Suzuki, jenž se přitom v minulosti o celém seriálu vyjádřil jako o spolku divokých piraň, mezi něž nechce strkat prsty.

Super Aguri absolvoval ve formuli celkem 39 Velkých cen, v nichž zásluhou Takumy Sata získal předloni jediné čtyři body do Poháru konstruktérů. Kvůli finančním problémům muselo loni v květnu vedení stáj definitivně rozpustit.

Mezinárodní automobilová federace FIA oznámila, že se v příští sezoně může šampionátu zúčastnit až 13 týmů, tedy o tři více, než jich startuje letos. Novými jmény by mohly být Lola, Aston Martin či iSport International. Nové kandidáty láká především zavedení omezených rozpočtů ve výši 40 miliónů liber.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint