Hlavní obsah

McLaren stále vzhlíží k lepším zítřkům, v Monaku prý přijde zlepšení

PRAHA

Už už to vypadalo, že se u McLarenu blýská na lepší časy. Po čtvrtém místu Lewise Hamiltona v Bahrajnu vše vypadalo nadějně. Ve víkendové Velké ceně Španělska si ale britský tým nepřipsal ani bod. A tak se vidina obhajoby titulu mistra světa vzdaluje... Stáj z Wokingu však pevně věří, že na trati v Monaku se v neděli 24. května zase zadaří.

Článek

Před nedělním závodem ve Španělsku McLaren varoval, že bude pravděpodobně výkonnostně ztrácet. A i ty nejčernější noční můry se naplnily. Ani jediný bod se týmu nepovedlo získat. Lewis Hamilton dojel devátý a Heikki Kovalainen závod nedokončil.

„Poté, co jsme v Bahrajnu byli téměř na pódiu, jsme věděli, že víkend ve Španělsku bude velmi těžký. Ale určitě bychom našli pozitiva. Ušli jsme dlouhou cestu od toho, jak jsme na tom byli před osmi týdny,“ řekl šéf týmu Martin Whitmarsh.

„Monako bude zcela jiné, budeme tam silnější,“ prohlásil Whitmarsh. „Jsem o tom přesvědčen. Je to okruh, který nám vyhovuje. Navíc máme skvělé jezdce, jsme bojovníci,“ dodal. Velkou chválu pěl také na Lewise Hamiltona. „Lewis je skvělý jezdec. Vždy měl vítězné auto. Nyní ho nemá, a přesto odvádí skvělou práci,“ chválil čtyřiadvacetiletého úřadujícího mistra světa.

A co na to říká sám britský pilot?<span><span> „V tuto chvíli nemáme auto, které by mohlo vyhrát letošní šampionát. Dělám, co můžu. Myslím, že jezdím lépe než kdy předtím. Nedělám tolik chyb a hloupě neriskuji,“ řekl Lewis Hamilton pro Times. I přes několik nezdarů McLaren oceňuje. „Tým odvádí fantastickou práci každý víkend. Věřím, že v době GP Velké Británie (21. června) bychom ztrátu mohli dohnat.“ </span></span>

<span><span>Lepší výsledky by se podle něj mohly dostavit už za dvanáct dní v Monaku. „Doufám, že v Monaku se nám bude dařit lépe. Nejsou tam rychlé zatáčky, ve kterých jsme při GP Španělska ztráceli nejvíce. Už se na monacký závod moc těším“ přiznal Hamilton.</span></span>

Reklama

Související témata: