Hlavní obsah

Ferrari se nedaří, ale má podporu nejkrásnější ženy světa

V letošní sezóně se zatím Ferrari ve formuli 1 příliš nedaří. Přesto se ale může pochlubit podporou nejkrásnější ženy na světě. Miss World 2006 Taťána Kuchařová se totiž zúčastnila nedávné Velké ceny Španělska, aby tým z Maranella podpořila...

Článek

Na GP Španělska byla Taťána Kuchařová VIP hostem stáje Ferrari. Miss World 2006 se zúčastnila kvalifikace jezdců, při závodu ji tým provedl svou stájí a nakonec se topmodelka setkala také s Michaelem Schumacherem a Felipem Massou. „Byla to pro nás velká čest, že náš tým Taťána přiletěla podpořit,“ prohlásil vedoucí stáje Ferrari.

A nadšená byla i samotná kráska. „I když autům příliš nerozumím, byl to pro mě zážitek a adrenalin,“ přiznala Kuchařová. „Podobné akce jsem se zúčastnila již jednou, v Monaku, odkud se znám s Michaelem Schumacherem,“ dodala. Česká modelka je celosvětovou tváří Maserati, jež je sesterskou automobilkou Ferrari.

Ferrari se nyní chystá na nadcházející víkend, kdy se pojede Velká cena Monaka. Oba jezdci, Felipe Massa i Kimi Räikkönen, tady budou chtít vylepšit svá dosavadní umístění. Z pěti závodů získali dohromady šest bodů. Räikkönen dojel šestý v Bahrajnu, Massa si připsal tři body za šestou příčku ve Španělsku.

Kromě vylepšování vozu v posledních dnech stáj zaměstnala také vyjednávání ohledně schváleného rozpočtového stropu pro rok 2010. Tým pohrozil, že pokud omezený rozpočet vstoupí v platnost, příští rok formuli 1 nepojede. Na pátečním mimořádném setkání ke kompromisu nedošlo, a tak se Ferrari rozhodlo podat na FIA soudní žalobu.

Reklama

Související témata: